Prvi naučno stručni kongres pod nazivom “Zdravlje za sve, pogled u budućnost“

Prvi naučno stručni kongres medicinskih sestara i tehničara pod nazivom “Zdravlje za sve, pogled u budućnost“ otvoren je svečano 13.10.2023. godine u Bijeljini i okupio je oko 250 medicinskih radnika iz zemlje i regiona.

Kongres se održava u organizaciji Saveza medicinskih sestara i tehničara RS i Fakluteta zdravstvenih stduija Univeziteta Bijeljina. Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Milan Latinović naveo je da je edukacija u ovoj oblasti od velikog značaja jer je ogroman broj novina i novih saznanja.

Tatjana Perić, predsjednik Udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske, rekla je u ime organizatora kongresa da će se jedan od radova odnositi na vještačku inteligenciju i virtuelnu realnost u medicini.

Pored ovog Udruženja, organizator Kongresa je i Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta Bijeljina, a direktor ovog univerziteta Boro Krstić istakao je potrebu da se medicinskim sestrama i tehničarima pomogne da se izbore za što bolji status u društvu.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske akreditovalo je kongres, a grad Bijeljina podržao.