Održano stručno predavanje na temu „Zaštitni položaji pri radu“

Održano stručno predavanje na temu „Zaštitni položaji pri radu“ u organizaciji Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik

U Bijeljinskom Domu zdravlja, dana 27.04.2023. je održano stručno predavanje na temu „Zaštitni položaji pri radu“ u organizaciji Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik.

„Posao medicinske sestre je veoma zahtjevan i odgovoran. Treba mnogo znanja, truda i volje da biste bili medicinska sestra, što se narodski kaže – „kako treba“. U ovom poslu se suočavamo sa mnogim izazovima i problemima. Dobra medicinska sestra može da „izađe na kraj“ sa svim tim problemima. Prisustvujemo raznim edukacijama, mnogo članova našeg Udruženja piše radove, ide na simpozijume, razmjenjuju iskustva i sve to itekako znači u našem radu“, rekla je predsjednik Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik Gordana Gavrić.

Viši fizioterapeuti Jelena Ubiparipović i Valentina Stolica, kao autori, danas su održale predavanje. Skup se organizuje povodom Međunarodnog dana sestrinstva.

„Ovo je jedan u nizu događaja u susretu Danu medicinskih sestara i tehničara. Danas smo organizovali stručno predavanje, a organizator predavanja je Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina. Udruženje je osnovano 1999. godine i u sklopu saveznog Udruženja djeluje pet regionalnih udruženja – Regionalno udruženje Bijeljina, Lopare, Ugljevik, Istočno Sarajevo, Udruženje medicinskih sestara i tehničara Trebinje, Regionalno udruženje Foča i Regionalno udruženje Doboj. Osnovni cilj djelovanja je postizanje većih kompetencija, kao i statusna prava medicinskih sestara i tehničara na nivou RS“, rekla je predsjednik Saveznog Udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske Tatjana Perić.